Dr. Tan balansmethode

Deze behandelmethode voor de snelle en effectieve bestrijding van met name pijnklachten, is ontwikkeld door Dr. Richard The-Tan.

Het uitgangspunt is dat (pijn)klachten verminderen of verdwijnen, door het balanceren van de energie (Qi) in de lichaamsmeridianen. Het effect van deze methode is direct merkbaar.

 De methode is in te zetten bij:

  • vele soorten pijn, zoals hoofdpijn, migraine, fibromyalgie, sciatica, artritis, spierpijnen, etc.
  • pijnachtige klachten als gevoelloosheid, brandend gevoel in de spieren of gewrichten, jeuk en krampen.
  • klachten als asthma, IBS, slapeloosheid, hartkloppingen, keelpijn, hoest, griep, PMS, menopauze, prostatitis en impotentie.

Op basis van de 5-Elementenleer (Wu Xing) wordt vastgesteld welke meridianen behandeld moeten worden. Daartoe worden acupunctuurnaaldjes op een aantal punten op armen en benen gezet, volgens een kruislings spiegelend systeem.

De behandeling is in principe pijnloos. Op sommige punten kan men hoogstens een licht onaangenaam gevoel ervaren, wat er op duidt dat de naald zijn werk doet en de Qi in beweging brengt.

Acupunctuurnaalden zijn heel dun en flexibel en niet te vergelijken met normale injectienaalden die veel dikker en hol zijn, omdat er een vloeistof doorheen moet kunnen. De meeste cliënten ervaren acupunctuurbehandelingen als pijnloos. De behandeling biedt doorgaans een ontspannen gevoel.