Links

Wilt u meer weten over de traditionele Chinese geneeswijze of traditional Chinese medicine (TCM) en meer specifiek over acupunctuur(behandelingen), maak dan gebruik van onderstaande links:

 • http://acupunctuur.startpagina.nl
  Op deze site treft u allerlei links op het gebied van acupunctuur en TCG in het algemeen. Ook adressen van behandelpraktijken, informatie over boeken en artikelen, nieuws, onderzoek en opleidingen.
 • http://www.iocob.nl
  Deze site noemt zich de grootste objectieve website voor complementaire en alternatieve geneeswijze en brengt een scala aan kritische artikelen en ander materiaal over o.a. acupunctuur.
 • http://www.cochrane.org
  De Cochrane Collaboration (1993) is een internationale, onafhankelijke non-profit organisatie, die actuele en accurate informatie geeft over en onderzoek doet naar het wetenschappelijke bewijs van effectiviteit achter alle vormen van gezondheidszorg en geneeswijze.
 • http://www.jcm.co.uk
  Een van de bekendste Westerse therapeuten op het gebied van traditionele Chinese geneeswijze is Peter Deadman. Hij heeft vele hoog gewaardeerde boeken en artikelen op zijn naam staan en geeft al tientallen jaren een degelijk tijdschrift uit ‘The Journal of Chinese Medicine’ en heeft een goede website op het gebied van TCG.
 • http://www.sciencedaily.com/releases/2007/10/071016181238.htm
  sciencedaily.com biedt het laatste wetenschappelijke nieuws, onder meer op gebied van acupunctuur. Via bovenstaande link komt u meteen bij een aantal artikelen over pijnbestrijding met behulp van acupunctuur.