Ons team

Op deze pagina stellen wij graag ons team aan u voor. Samen zorgen wij ervoor dat onze behandelingen professioneel en in lijn met uw verwachtingen worden uitgevoerd. 

Juul Vaessen-Visser

Eigenaar en gediplomeerd acupuncturist (2006) en herborist, met een opleiding Westerse Medische Basis. Ik ben als praktiserend lid geregistreerd bij beroepsvereniging Zhong te Wageningen.

In 2009 ben ik, na mijn eerste behandelstappen te hebben gezet in de toenmalige praktijk van mijn vader, met mijn eigen praktijk gestart in Serooskerke (Walcheren). Ik behandel klachten van zeer uiteenlopende aard. Op mijn spreekuur zie ik dan ook jong en oud, van baby’s tot senioren. Meer specifiek heb ik me toegelegd op de behandeling van klachten tijdens en na de zwangerschap. Zodoende sta ik in goed contact met meerdere verloskundigenpraktijken.

Een goede gezondheid beschouw ik als een groot goed. Je hebt daar niet altijd de volledige regie over. Zo kun je met aangeboren kwalen of ziektes te maken hebben, of met de gevolgen van een ongeluk, of een zware fysieke en/of mentale belasting. Mensen houden er ook heel verschillende levensstijlen op na. Dit is altijd van invloed (in positieve en/of negatieve zin) op de gezondheid. Ziekte zie ik als een verstoring van het bio-energetische evenwicht. Een behandeling met behulp van acupunctuur en /of met Chinese of Westerse kruiden, zal dan ook primair gericht zijn op herstel van deze disbalans. Ook aanpassing van de levensstijl (waaronder beweging/sport, voedingspatroon, ritme en regelmaat) kan echter noodzakelijk zijn.

Ik vind het belangrijk dat de Oosterse geneeswijze nauw aansluit en/of aanvullend kan zijn op de Westerse en sta open voor samenwerking en afstemming met huisarts, fysiotherapeut, verloskundige en andere behandelaars.

Marleen Timmers

Gediplomeerd acupuncturist en sinds 2023 lid van het behandelteam. Als praktiserend lid geregistreerd bij beroepsvereniging NVA te Amersfoort.

Ik kom oorspronkelijk uit Brabant, maar woon nu in Zeeland. Ik ben verpleegkundige en acupuncturist met een passie voor de gezondheidszorg. Mijn jarenlange ervaring als verpleegkundige heeft me een breed perspectief gegeven op gezondheid en welzijn. Ik heb o.a. gewerkt als wijkverpleegkundige in de thuiszorg en als verpleegkundige in de wondzorg. 

Nu combineer ik die ervaringen en expertise met mijn beroep als acupuncturist om een holistische benadering van gezondheid en welzijn te bieden. Ik geloof dat ieder individu uniek is en dat iedereen het verdient om gehoord te worden. Daarom staan persoonlijke aandacht en het luisteren naar de behoeften van de cliënt centraal in mijn benadering.

Naast mijn werk als verpleegkundige en acupuncturist hou ik van avontuur en heb ik veel gereisd. Zo heb ik drie maanden vrijwilligerswerk gedaan in Nepal, waar ik mijn kennis en vaardigheden van acupunctuur heb ingezet om de lokale bevolking te helpen. 

Blije verwachting…

In 2024/2025 verwachten wij, na afronding van haar studies, nog een behandelaar aan ons team toe te kunnen voegen.