Zwangerschap

Het belang van een gezonde zwangerschap

Het belang van een gezond en natuurlijk verlopende zwangerschap is wetenschappelijk afdoende aangetoond. Het komt ook jouw welzijn en dat van je baby ná de bevalling zeer ten goede. In de negen maanden van een zwangerschap vinden er vele veranderingen plaats in je lichaam. Als gevolg hiervan kun je te maken krijgen met verschillende zwangerschapsklachten. Soms kan pijnstilling of andere medicatie verlichting bieden, maar niet elke aanstaande moeder voelt zich prettig bij het gebruik van medicijnen tijdens de zwangerschap.

Soms komt het voor dat zwangerschapsklachten zo ernstig zijn, dat deze je normale dagelijkse functioneren gaan beheersen. Acupunctuur kan, al dan niet in combinatie met andere therapieën zoals kruidentherapie, goed ingezet worden bij veel zwangerschapsklachten en heeft geen nadelige bijwerkingen. Het vergroot de kans op een goed verlopende bevalling. Uiteindelijk zullen een  gezond en natuurlijk verlopende  zwangerschap en bevalling, leiden  tot een gezondere moeder en baby in de postpartum periode. 

Zwangerschapsklachten

Goed behandelbare klachten bij zwangerschap zijn: misselijkheid, vermoeidheid, hoofdpijn, constipatie, maagzuur, flatulentie, aambeien, slapeloosheid, rugpijn, bekkenklachten, kortademigheid en psychische klachten waaronder angsten, ongedurigheid en depressiviteit. Bij stuitligging kan met moxatherapie de baby gestimuleerd worden te draaien. In de laatste maand van de zwangerschap, kan acupunctuur helpen het lichaam voor te bereiden op de bevalling.