Voorbereiding op de bevalling

(v.a. week 36)

De voorbereiding op de bevalling bestaat uit vier wekelijkse behandelingen waarbij er gestart wordt in week 36/37 t/m week 40. Plan de voorbereiding op de bevalling op tijd om teleurstelling te voorkomen en zeker te zijn dat er vier wekelijkse afspraken gepland kunnen worden. 

Een zwangerschap en de daarop volgende bevalling zijn een bijzondere ervaring voor elke aanstaande moeder.  In emotionele en sociale zin, maar ook fysiek en mentaal gebeurt er erg veel. We hopen natuurlijk dat de zwangerschap en de bevalling probleemloos zullen verlopen, maar helaas is dat niet altijd het geval.

Wanneer er problemen of klachten optreden kan acupunctuur in veel gevallen een uitkomst bieden, maar wat velen niet weten is dat met behulp van acupunctuur ook preventief heel veel kan worden bereikt door de lichamelijke processen te ondersteunen en bevorderen. Met name in de belangrijke laatste vier weken kan de aanstaande moeder veel baat ondervinden van een wekelijkse behandeling met acupunctuur.

Wat kan men verwachten van acupunctuur

In het algemeen meer kans om binnen de 42 weken (rond week 40) van de zwangerschap te bevallen. Er wordt om te beginnen gewerkt aan het opbouwen en behouden van energie bij de moeder.  Er zal meer ontspanning en minder stress worden ervaren tijdens de belangrijke laatste vier weken, waardoor de lichamelijke processen soepeler zullen verlopen. Dat komt onder meer ten goede van de rijping van de baarmoedermond en de verwijding van het bekken, waardoor de baby beter in positie kan komen (dus ook een betere en diepere indaling). 

Bereikt kan worden dat de ontsluiting makkelijker verloopt en weeën beter zijn op te vangen. Er is een grotere kans op een natuurlijke, soepel verlopende bevalling. De moeder ervaart minder stress en minder pijn. Vaak zal de bevalling minder lang duren dan wanneer bovengenoemde voorbereidingen niet zouden zijn getroffen. Ten slotte komt de borstvoeding beter op gang, mogelijk zijn er minder naweeën en na de bevalling herstelt de moeder beter.