Workshop Acupressuur

Voor als je samen wil bevallen

De praktijk verzorgt een workshop Acupressuur voor aanstaande ouders, voor als je samen wil bevallen.
Het doel van deze workshop is de ouders extra tools te bieden, om de bevalling soepel te laten verlopen. Dat kan met behulp van acupunctuur, maar ook met een daar nauw aan verwant zijnde techniek, genaamd acupressuur.

Acupressuur is veilig, effectief en niet invasief (gaat het lichaam niet binnen) en daarom is het ook een bijzonder goede en niet belastende techniek om te gebruiken tijdens de bevalling.
Acupressuur is overal toepasbaar en je bent niet afhankelijk van hulpmiddelen.
Door acupressuur toe te passen op specifieke punten, kan het kalmerend en pijn verlichtend werken. Daarnaast stimuleert het een efficiëntere bevalling.
Ook kan acupressuur verbetering bieden bij misselijkheid, naweeën en kan de borstvoeding gestimuleerd worden.
Doordat de partner met acupressuur tijdens de bevalling veel kan betekenen voor de aanstaande moeder, voelt hij zich meer betrokken bij de bevalling.
En nog een voordeel: acupressuur is relatief gemakkelijk aan te leren.

Acupressuur wordt in principe uitgevoerd met de handen/vingers. Er wordt druk uitgeoefend op specifieke punten op het lichaam. De plekken waar druk kan worden uitgeoefend, kunnen bijvoorbeeld zijn: de handen, kuiten, enkels, onderrug, voetzolen, schouders, etc. De uitgeoefende druk kan bepaalde processen in het lichaam stimuleren, of juist afremmen, met als doel het proces van bevallen zo soepel mogelijk te laten verlopen.

De druktechnieken en de locatie van de punten leert men tijdens de workshop.

Deze workshop kan per ouderpaar worden geboden, maar indien gewenst ook met meerdere stellen tegelijk.
Om genoeg tijd te hebben in de periode voor de bevalling te oefenen, is het van belang deze workshop niet te laat te gaan volgen.
De workshop is te plannen op afspraak en duurt 1½ uur (individueel ouderpaar) of 3 uur (meerdere stellen).
workshop tarief: € 80,- per stel

Interesse in een groepsworkshop op locatie? Stuur een mail voor meer informatie.